Presenttips för den som älskar att läsa – böcker och tillbehör

Att hitta den perfekta presenten till en bokälskare kan vara utmanande. Men oroa dig inte, vi har samlat några fantastiska presentidéer för din favoritbokmal. Här är några presenttips för den som älskar att läsa böcker och tillbehör.

Populära Boktitlar

En bok är alltid en bra present till en bokälskare. Men det kan vara svårt att veta vilken bok man ska välja. Om du inte vet vad hen gillar att läsa, kan du alltid köpa en bok av författaren hen älskar eller en ny spännande boktitel. Varför inte köpa den senaste boken av hen favoritförfattare eller en bok som hen har velat läsa länge?

Böcker av favoritförfattare

Att köpa en bok av hens favoritförfattare är alltid en bra idé. Kolla in personens bokhylla för att se vilka författare som hen redan har läst och leta efter en bok av en författare som hen ännu inte har upptäckt. Om hen gillar deckare, kan du överväga att köpa en bok av Camilla Läckberg eller Jo Nesbø. Om hen gillar romantik kan du tänka på något av Marian Keyes eller Kristin Hannah.

Nya spännande boktitlar

Om du vill ge något nytt och spännande, kan du kolla in några av de senaste boktitlarna. Varför inte ge bort ”Brev till en fånge” av Kristina Sandberg eller ”Uppdrag: Förälskelse” av Emma Hamberg? Om de gillar fantasy kan du överväga ”Tidernas morgon” av Sofia Fritzson eller ”Stormens systerdotter” av Åsa Larsson.

Läsupplevelse

Att läsa en bra bok är en upplevelse, men det finns vissa tillbehör som kan göra det ännu bättre. Här är några presenttips för den som älskar att läsa böcker och tillbehör.

Läslampor

En bra läslampa kan göra läsningen mer bekväm och avslappnad. Det finns många olika typer av läslampor att välja mellan, från enkel och funktionell till mer dekorativ. Om hen gillar modern design kan du överväga en lampa från Muuto eller Omaggio. Om hen gillar mer klassisk stil kan du kolla in en lampa från House Doctor eller Flos.

Bokmärken

Bokmärken är en annan bra present till en bokälskare. Det finns många olika typer av bokmärken att välja mellan, från enkla och praktiska till mer dekorativa. Om hen gillar klassisk design kan du överväga ett bokmärke från Georg Jensen eller Skultuna. Om hen gillar mer modern stil kan du kolla in ett bokmärke från Ferm Living eller Hay. Det kan även vara ett roligt projekt om du vill skapa något själv.

Ljudböcker

Om hen gillar att lyssna på böcker kan du överväga att ge bort en ljudbok. Det finns många olika tjänster där man kan lyssna på ljudböcker, som Storytel eller Nextory. Att ge bort en prenumeration på en ljudbokstjänst kan vara en bra present till den som älskar att lyssna på böcker.

Bokförvaring

Att ha en plats att förvara böcker på är viktigt för den som älskar att läsa. Här är några presenttips för den som behöver en plats att förvara sina böcker.

Bokhyllor

En bokhylla är den perfekta platsen att förvara böcker på. Det finns många olika typer av bokhyllor att välja mellan, från enkla och praktiska till mer dekorativa. Om hen gillar modern design kan du överväga en hylla från Maze eller String. Om hen gillar mer klassisk stil kan du kolla in en hylla från IKEA eller Ellos.

Bokpärmar

Bokpärmar är en annan bra present till en bokälskare. Det finns många olika typer av bokpärmar att välja mellan, från enkla och praktiska till mer dekorativa. Om hen gillar klassisk design kan du överväga en bokpärm från Bookbinders Design eller P.A.P. Om hen gillar mer modern stil kan du kolla in en bokpärm från Design Letters eller Normann Copenhagen.

Det finns många olika presenttips för den som älskar att läsa böcker och tillbehör. Att välja rätt present kan vara utmanande, men vi hoppas att dessa tips har gett dig inspiration till den perfekta presenten till bokälskaren i ditt liv.