Vad ger man till den som har allt?

Ibland kommer födelsedagar och högtidsdagar väldigt tätt. Då hinner man inte hitta den inspiration som behövs för de där personliga och fina presenterna. De som någon alltid kommer minnas och bära nära sitt hjärta. Så som man önskar att det var, varje gång man gav bort en present. Det behöver inte vara hopplöst ändå. Här kommer några tips som kan passa för de flesta, även de personer som verkar ha allt.

Tidlösa klassiker

En del presenter kommer inte få någon att lyfta på ögonbrynen, men bara för att de är av det mer väntade slaget behöver det inte betyda att de är dåliga. En ask med fina chokladpraliner, en flaska vin (eller ett alkoholfritt alternativ) eller en vacker krukväxt stärker högtidskänslan och går hem hos de flesta. Vill man ha ett alternativ som inte förbrukas lika lätt utan faktiskt kommer finnas kvar, så är en slips ett bra alternativ. Kanske att det inte är vad födelsedagsbarnet kommer jubla högst över, men förmodligen kommer tacksamheten i en lite lugnare form vid senare tillfälle.

Tänk dig en morgon när man försovit sig och slipsen passar perfekt till den enda strukna skjortan som finns i huset. Då kommer den vara guld värd. Utbudet är också stort. Scottsberry är en av nätets bästa affärer med mycket att välja bland. Till en kvinna kanske ett alternativ kan vara ett par stilrena örhängen, eller varför inte någon finare accessoar?

Presentkort på upplevelser

I klimatkrisens spår har det blivit alltmer populärt att ge bort upplevelser. Det har till och med blivit så poppis att det valdes som årets julklapp 2008, vilket man kan läsa om i SvD, och även om det var ett tag sen är det fortfarande en bra idé. Man kan ge bort en massage, en spahelg, eller kanske en luftballongsfärd för den som behöver spänning snarare än avspänning.