Ge bort funktionsstrumpor som present

Äldre människor och även gravida kvinnor är mer känsliga för belastning, vilket kan leda till svullna fötter. För att få bukt på svullnaden kan det vara skönt med stödstrumpor eftersom de minskar trycket. Har du inte hittat någon present till mormor eller din gravida väninna så är det här ett uppskattat alternativ!

Praktiska och vackra stödstrumpor

En del stödstrumpor når endast till ankeln medan andra är knälånga. Det finns även strumpor som går ända upp på låret.

Dessutom hittar du olika designs, som till exempel snygga djurmönster eller trendiga retrovarianter. Vill du välja bland ett större utbud, så beställ i denna butik.

Förstärkta stay-ups med rätt mått

Letar du lite extra tjusiga stödstrumpor är förstärkta stay-ups ett tips. Se dock till att välja rätt kompression i strumporna. Millimeter kvicksilver (mmHg) är det mått som uttrycker trycket i strumporna och normalt stöd ligger på 15 – 18 mmHg. För ett lite starkare tryck mot vaden fungerar 15 – 22 mmHg bäst.

Stödstrumpor med hög andningsförmåga

Den här typen av strumpor tillverkas i material som andas och absorberar fukt. Till exempel bomull, ull, bambu och polyamid-elastan. Därför är de också praktiska att använda vid träning eftersom de håller kroppen torr och bekväm under passet. Eller när det är varmt ute, vilket är mer utmanande för fötter och ben.